Hem


E-post   Om oss   Forum/Blogg   Moskéguiden   Kal         
fors.jpg  Klicka här för att se dagens datum i Hijri


FAQ


Jag har gjort många dåliga saker och vill nu ångra mig, kommer Allah att förlåta mig?

Svar: Om du är uppriktig i din ånger så ska du veta att Allah är Den mest förlåtande Den mest barmhärtiga.

Allah är Den mest förlåtande och Han älskar dem som ångrar sig och gör taubah. Han förlåter dem som uppriktigt ber om förlåtelse. Allah har sagt:

"Säg (O Muhammed till människorna); Om ni älskar Allah så följ mig. Allah kommer då att älska er och förlåta er era synder, för Allah är mången gång Förlåtande, Den Mest Barmhärtige."

Några av Allahs attribut: Al-Áfuw, Al-Ghaffaar, Al-Ghafoor – Benådaren, Förlåtaren, Den all-förlåtande. Han är Den som är känd för Sin förlåtelseoch benådning mot Sina slavar. Alla behöver Hans förlåtelse och benådning som de behöver Hans barmhärtighet och generositet. Han har lovat att förlåta alla som följer det rätta sättet.

Al-Tawwaab – Den Nådige, Den som accepterar ånger. Han är Den som alltid accepterar om någon ångrar sig och förlåter synder hos den som syndar. Allah accepterar om någon vänder sig till Honom och ångrar sig uppriktigt. Han förlåter de som ångrar sig genom att Han hjälper dem att ångra sig och gör så att deras hjärtan vänder sig mot Honom. Dörren till ånger står öppen och vemhelst som ångrar sig, så kommer Allah att acceptera dennes ånger.

Vad som spelar roll är att det ska göras uppriktigt och med ånger för vad som har hänt och att man är fast besluten att inte återgå till synden/synderna i framtiden.

Men Jag ger förvisso den full förlåtelse som ångrar sig, antar tron och sedan lever ett rättskaffens liv och följer vägledningen." (Koranen 20:82)

Vet de inte att det är Gud som tar emot Sina tjänares ånger och [deras] offergåvor, och att Gud är Den som går den ångerfulle till mötes, den Barmhärtige (Koranen 9:104)

Jag tycker du måste tänka på vilka du umgås med. Kanke är ditt sällskap dåligt för dig. Det är viktigt att välja bra muslimer som sina vänner, man blir som sina vänner. Jag tycker du ska börja läsa Koranen och du MÅSTE börja göra dina fem dagliga böner. Börja läsa mer om islam det kommer att stärka dig. Om Allah ser att du är uppriktig kommer Han att hjälpa dig. Han kommer göra saker lätt för dig. Om du/vi inte följer det som Allah bestämt för oss, hur ska vi då räkna med Allahs hjälp??? Han hjälper den som är uppriktig. Det handlar om att du ska bestämma dig för att NU ÄR DET NOG; NU LÄGGER JAG AV MED ALLT DÅLIGT, NU SKÄRPER JAG MIG. Det finns inte en dag till att förlora. Döden kommer inte komma och varna dig innan du ska dö. Döden kan komma plötsligt och då är det försent...tänk på det.

Läs mer på http://www.islam-qa.com en sida med frågor och svar om islam.

Tillbaka till FAQ-huvudsidan©Copyright  || E-post
www.konvertitguiden.com

Länktips:

Svenska:
islamguiden.com
al-ibada.com
bilal.se
islam.se
hikma.se
islamiska.org
moslim.se
barnskolan.com
islam-svarar.se
sindbad.se
silom.se
frid-net.se
detgoda.se


English:
New Muslims
islaam.com
islam-guide.com
discoverislam.com
evolution.com
understandislam
beconvinced.com
sultan.org
islaam.com
islamway.com
islamonline.net
islamweb.net
thisistruth.org
islamicweb.com
awareness.org
islamicweb.com
islamicweb.com


Soumi:
islamopas.com


كوردى :
dangiislam.org


فارسى :
ahlesonnat.net


العربية :
al-islam.com
islam-qa.com
islamway.com
sultan.org
islamweb.net
islamonline.net


Andra språk:

al-islam.com
islam-qa.com